Historic Grand Racesta täys pistepotti ja mestaruus


Hämeenlinnan Ahvenistolla on ajettu kauden toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu. Historic Grand Race tapahtuma oli jälleen hieno – paikalla oli hieman alle 160 kilpuria sekä hieno määrä eri sorttista näyttelykalustoa.

Mineissä Matilla oli mahdollisuus varmistaa mestaruus, jos kilpailulähdöistä heruisi riittävästi pisteitä. Ahvenistolla oli mukana myös vuoden 2009 CUP mestari Sami Inkiläinen, jonka vauhtiin voidaan aina luottaa.

Aika-ajoissa Sami otti paalupaikan 0,5 sekunnin erolla Mattiin. Kolmanneksi ajoi Vetelin Jani Hotakainen.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä Matti pääsi hyvin liikkelle ja nappasi piikkipaikan. Kilpailun edetessä Sami kuittasi kärkipaikan ja ajoi parin sekunnin erolla lähdön voittoon. Sijoituksella ei tässä tapauksessa ollut pisteiden kannalta merkitystä, koska Sami ei ajanut sarjapisteistä. 50 plakkarissa lähdettiin hotellille saunomaan…

Sunnuntain lämmittelyajossa käytiin herättelemässä uutta takarengasta, koska lauantailähdön kiihdytyksessä vanha otti osumaa. Hotakaisen puskuri oli vetänyt kankaat näkyviin.

Kilpailulähdössä muutamia sadepisaroita putosi taivaalta, mutta ei kuitenkaan niin paljon että rata olisi kastunut kunnolla. Matti sai jälleen mukavan startin ja muutaman kierroksen kuluttua kärkipaikka oli jo sormen ulottuvilla. Hotakaisesta ohitus pääsuoralla ja pari kierrosta kisaa jäljellä. Inkiläinen hiillosti takapuskurissa kiinni ja teki pari ohitusyritystä. Loppuen lopuksi Sami puristi itsensä ohi viimeisellä kierroksella lähtösuoran oikealle taittuvassa kaarteessa. Eroa maaliviivalla 0,1 sekuntia! Hieno kilpailulähtö jälleen ja 50 pistettä toisestakin lähdöstä.

Maksimipisteet Grand Racesta varmistivat kauden 2011 mestaruuden. Kauden saldo kahdeksan lähtöä ja kahdeksan voittoa. Näin ollen ennen kahta viimeistä kilpailulähtöä Jurvassa pisteitä on sen verran, että voidaan kaivaa kakkoskuski puikkoihin.

 

Jurvassa kisataan 17-18.9.2011.

Leave a Reply