Raportti, Botniaring 2008 sunnuntai


Sunnuntai saatiin ajaa yhtä mukavan kuumassa kelissä kuin lauantaikin. Ennen erää mittasin pintalämpötiloja auton sisältä ja auton lattia oli n. 50 astetta plussan puolella. Aika mukavan kuuma siis, kun otetaan huomioon vielä kuljettajalla olevat “pitkätkalsarit” ja kolmikerros puku unohtamatta hanskoja, kypärää ja kenkiä. Nestettä on siis syytä nauttia runsaasti, ja kyllä sitä menikin ihan kiitettävästi.

Kilpailulähtöön lähdin paikalta 9, koska 10 ensimmäisenä maaliin tullutta on lauantaina ajettune kierrosaikojen mukaan käännetyssä järjestyksessä ja minullahan oli toiseksi nopein kierrosaika lähdöstä. Sain ihan hyvän lähdön jossa jo sain napsittua muutaman päänahan. Alkukierrokset menivätkin sitten tosi kivasti. Tiiviissä nipussa ajettaessa vain moottorin jäähdytys alkoi jäämään lämpökuorman jalkoihin. Alkukierroksilla tuntui, että tästä kolmen auton nipusta olisi mahdollista päästä ohi, mutta kun tämä ohitus sitten tehtiin niin irtiotto ei onnistunut kirveelläkään. Ihmettelinkin jo kun samat kaverit lappasivat uudelleen heittämällä ohi ja samalla tulin katsoneeksi lämpömittaria joka jo oli sievoiset 110 astetta, joka on kyllä huimasti liikaa ja kone oli siis jo alkanut puutua. Peli oli siltäosin menetetty koska autoa ei saa jäähdytettyä enää lähdön aikana vaikka suoralla ajaakin toisen rinnalla. Kuudenne sijan pitämisessäkin oli tekemistä, kun takaan lähestyi kavereita “kylmillä” moottoreilla. Mutta kaikenkaikkiaan mukava viikonloppu vaikka kärrystä katkesikin akseli ja kilpailupaikalle jouduttin menemään hiukan sekalaisella järjestelyllä. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin ja seuraavissa kisoissa olenkin sitten remppa haalareissa Mikon ajaessa ensimmäistä kilpailuaan.

Tässä vielä kuva katkenneesta kärrynakselista ja paikanpäällä tehdystä korjauksesta. Hyvin tuli kärry takaisin kotiin. Tyhjänä tosin….

Kuljetuskärryn akseli

Tässä vielä kuva pilttuun kasaamisesta Jurvassa. Huomaa ikkunassa uusi mrl teeman mukainen jussiruutu.

Minipilttuuta kasaan Jurvassa 2008

One thought on “Raportti, Botniaring 2008 sunnuntai

Leave a Reply