Turbo tykkää kylmästä…


Jotain muutoksia/parannuksia taas tehtynä. Wemssin laajakaistaan ajoin uuden firmwaren sisään ja nyt näyttää jo ensimmäisen desimaalin tarkkuudella samaa megan mittarin kanssa.  Ja vaikka aiemmassa viestissä kehuin, että lähtee käyntiin kelillä kuin kelillä, niin kyllä ensimmäiset pakkaset oli aika nihkeitä. Autolla ei ole vielä koskaan megan aikana ajettu pakkasella, kun auto seisoi Kokkolassa asuttaessa varastohallissa koko talven.

Ei muutakuin läppäri kiinni ja miettimään. Kylmäkäynnistyskartat primepulset ja after start enrichmentit näytti järkeviltä nojautuen yleisiin rikastusprosentteihin. Vika löytyi kun laitoin seuraavassa kylmästartissa läppärin kiinni niin imuilman- ja moottorinlämpömittarit eivät näyttäneetkään sitä -7 astetta vaan olivat vielä plussan puolella. Eli anturikarttoja muokkaamaan. Oli nähtävästi kartan alapää liian ylhäällä ja jo tuo -7astetta oli lähellä mittausalueen rajaa tai jopa ohi sen. Suoritin uudelleen kolmipistemittauksen -22, +22 ja +100 asteessa molemmille ja nyt megan mittarien näyttämä on 2 asteen sisällä todellisesta.

Pientä miinusta havaitsin tosin viimeisillä testilenkeillä kun yritin ajaa tällä uudella setupilla tonnarin kuulereineen jne jne uutta 80-120 aikaa. 0.8 sekuntia huononi aika…. :lol: Olisiko käynyt nyt niin että viritys on onnistunut jos tehot ei pienene yli kymmentä heppaa…. :lol: No ei vaiskaan, sen verran tuli lisää herkkyyttä, että kytkin ei enää pysy mukana ja väännöllä ajettaessa(4:lla veto) tuloksena vain väkevät slipit kytkimen osalta. Mietinnässä on vaihdetaanko ensin kytkin vai isompi ahdin. Tällähetkellä kallistumassa ahtimen puoleen, koska vääntökäyrää ei uskalla edes miettiä nykyisellä kokoonpanolla. Ja jollain sintterikytkimellä saa varmasti tuon laatikon rikki.

Leave a Reply