Raportti, Historic Race Botniaring


2009_botniaring2

Kauden toinen kilpailuviikonloppu on takana ja jälleen ollaan kaksi kilpailulähtöä kokeneempina.

Perjantai oli normaaliin tapaan harjoittelupäivä ja pitihän sitä käydä pari settiä ajamassa. Sen jälkeen venttiilien säätö, auton katsastus ja kotiin saunomaan. Pelit näyttivät olevan kunnossa.

Lauantai kun koitti sää oli kylmä. Aamulla ojat olivat vielä kuuran peitossa pakkasyön jälkeen. Jipii!! Ei mitään ihmeellistä siis Jurvan kisan aikaseksi keliksi. Aamun lämmittelyajo oli todella tarpeen että sai hieman ranteita vetreämmäksi. Tuloksena 4. sija.  Aika-ajoon oli kerrankin varattu reilusti aikaa, 20 minuutin aikana ehti katsella sopivan välin ajella. Loppupuolta ehkä hieman haittasi Jukka Inkiläisen auto, joka oli jäänyt lähtösuoralle käännyttäessä sisämutkaan. Kierrosaika kuitenkin omaan tasoon nähden kohtuullinen 1:29.049 ja sillä irtosi 7. sija. Janne Havinen ja Sami Inkiläinen olivat sijoilla 1. ja 2.  omalla sekunnillaan muilta reilusti karkumatkalla.

Aika-ajon tulokset (www.mylaps.com)

Ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin kokonaan kuivalla radalla. Lähtö onnistuikin aika mukavasti, ja vielä kun Markku Kivinen jäi ruutuunsa arpomaan vaihteita, pääsin kurvaamaan ensimmäiselle suoralle viidentenä. Viidennellä sijalla sujui kokonaiset 1,5 kierrosta, kunnes meno hyytyi. Vika oli täsmälleen sama kun edellisessä kilpailussa. Keinuvipu poikki ja ei muuta kun vilkku päälle ja varikolle. Muuta vahinkoa ei moottorille onneksi taaskaan tullut, joten selvittiin pelkällä vivun vaihdolla. Lähdön voittoon ajoi Sami Inkiläinen toiseksi Janne Havinen, joka ajoi myös oman rataennätyksensä uusiksi. Uudeksi rataennätykseksi merkattiin 1:27.081.

vipu_poikkivipu_poikki_lahi1

Lähdön 1 tulokset (www.mylaps.com)

Sunnuntaina sää näytti hieman paremmalta, vaikka eipä se nyt kesäkuiseksi päiväksi kovin lämmintä ollut. Aamulla 09.00 päästiin ajamaan herättelyajot ja eipä sitä iloa kauan kestänyt, kun sama ikävä pörinä alkoi kuulua pellin alta. Vinkkari oikealle ja rullaten varikolle. Tällä kertaa kaikki vivut olivat ehjiä, mutta vipujen akseli oli päästä murtunut poikki. No tuttua puuhaahan tuo venttiilikoneiston purkaminen jo alkoi olla, joten ei muuta kun uutta putkea tilalle.

Toiseen kilpailulähtöön jouduin lähtemään sijalta 17. kiitos ensimmäisen lähdön keskeytyksen. Startti onnistui kohtuudella ja pikku hiljaa pääsin napsimaan sijoja yksi kerrallaan. Nousu tyssäsi kuitenkin letkaan Lempinen, Riekkola, Hotakainen joiden kanssa taistellessa sujuikin loppu kilpailu. Kertalleen meinasin jo hieman saada porukkaan hajurakoa ja ajamaan Tomi Tuokkoa kiinni sijalla 7. mutta pikku ahnehtiminen kostautui ja auto lipsahti öljylle. Riekkola ja Hotakainen pääsivät yksintein kuittaamaan ohi. Viimeisellä kierroksella kuitenkin vielä onnistuin nousemaan takaisin 8. sijalle, joten sijoitus ihan tyydyttävä. Vivutkin näyttivät kaikki vielä olevan suorassa. Lähdön voitti Sami Inkiläinen ja Janne Havinen oli toinen 0.4 sekunnin erolla. Havinen muuten tälläsi taas rataennätyksen uusiksi. Tällä kertaa alittui maaginen 1:27.000 joten voimassa oleva rataennätys on 1:26.865. Huippua!!

Lähdön 2 tulokset (www.mylaps.com)

Sijoitus CUP:n yhteispisteissä Jurvan toisen kisan jälkeen on jaettu 9.

Tästä lähdetään reilun kuukauden päästä Veteliin testaamaan suorakyytiä Kemoran pitkille suorille 11-12.7.

Leave a Reply