Matkalla katsastukseen…


Noniin taas homma nytkähti hivenen eteenpäin. Auto on haettu talvisuojasta Seinäjoelle ja projekti jatkuu. Johtosarja on siistitty loppuun kutistesukalla. Junior timer liittimiin on laitetty ne kumitutit mitkä jäi laittamatta kun ei löytynyt sopivaa sukkaa viime syksynä. Bensa letkut konehuoneessa myös pätkitty hydrauliikkaliikkeessä hiukan uuteen muotoon ja bensanpainemittari lisätty. Yllättävän hyvin 20 vuotta vanha paineakku pitää paineet. Normi paineet sen 3bar pumpun pyöriessa ja nyt auto seissyt 2 päivää ja paineet 2.2bar edelleen…. :lol:

3″ Downpipekin saapui matkahuoltoon ja vanha putki on nyt kokonaan autosta pois. Aika järjettömän kokoinen tuo 3″ DP. Ei ainakaan siitä jää laatikon hajottaminen kiinni.. :lol: Tarkoitus vetää etuistuimien alle 3″ ja siitä marteliuksen 2,5″ putkella. Vaimentimien tulee kaksi kappaletta, keskipönttönä saabin alkuperäinen 2,5″ suora pönttö ja takapöntön korvaa 2,5″ Simonsin 400mm pitkä ovaalipönttö. Häntäputki jä vakioksi, ettei sleeper henkeä menetetä.

Alkuperäisen ryssänmutkan poistettuani ja uutta dp:tä tukittuani ihmettelin että milläs tämä torvi tiivistyy ahdinta vasten… :roll: T03 Garretin kyljessä kun ei ole mitään kaunisteluja suoritettu vaan se on ihan tasopinta pinnapulttien välissä. Sopiva massatiiviste onneksi löytyi vanhasta tiivistesarjasta. Toivottavasti ei vastusta määrättömästi tuo putken allelaitto.

3″ downpipen vuoksi akun joutuu myös siis siirtämään takakonttiin. Johto on jo vedetty valmiiksi. 35mm2 hi-Flexiä paikallisesta autotarvikeliikkeestä. Sulake tuntuu nyt vain olevan hakusessa tuohon akunsiirtoon. 200A sulaketta ei ainakaan ensimmäisellä kyselykierroksella löytynyt, saati sitten sulakerasiaa….

Leave a Reply