Ahvenisto Grand Race 2010 tulokset + videot


2010_ahvenisto_palkintokyyti_lahto2

Historic Race Finlandin kauden päätapahtuma on takanapäin ja luvalla sanoen voisi todeta sehän meni KOMIASTI. Kierrosajat muihin vuosiin verrattuna laahasivat pauttiarallaa sekunnin verran perässä, mutta mitäpä tuosta, sehän oli kaikille sama.

Alkuasetelma viikonlopulle oli vielä keskellä viikkoa hieman epäselvä johtuen Matin ja moottorisahan välisistä erimielisyyksistä. Ristiriidat kuitenkin ratkesivat ja vasemmassa jalassa ollut side ei haitannut menoa.

Lähtö 1

Ensimmäisessä lähdössä lähtöruutuna oli 5.  Lähtö onnistui kohtuudella, mutta toisessa mutkassa ohitusyrityksen seurauksena Hyrskeen auto ajautui rengasvalliin ja kaupan päälle Markku Kivinen ajoi täyttä vauhtia vielä Hyrskeen takakulmaan. Lähtö keskeytettiin punaisella lipulla.

Uusintalähdössä liikkeelle lähtö ei sitten onnistunutkaan niin hyvin. Ykkösen jälkeen keppi luiskahti suoraan neloslokeroon ja ihan niin paljon ei tonnisessa ole nyyttoneita. Vaihdesotkusta johtuen muutama auto puikkasi ohi ensimmäisessä mutkassa. Kärkikaksikko Eskola – Kankaanmäki pääsi kilpailun aika hieman liian kauas, mutta Hartuksesta ohitus takasi kilpailun kolmannen sijan.

Lähtö 2

Toisessa lähdössä lähtöruutu oli 7. Liikkeellelähtö oli tasainen, vaikkakin aina hyvä lähtijä Jukka Kankaanmäki pääsi jälleen ketterästi liikenteeseen. Ensimmäisen kierroksen taittussa Matti oli jo kolmantena ja toisen kierroksen jälkeen toisena. Toisen kierroksen aikana löytyi ohituspaikka myös johtopaikkaa pitäneestä Teemu Hartuksesta ja sen jälkeen siitä ei enää ollutkaan tarve luopua. Uran ensimmäinen voitto siis vihdoin plakkarissa!

Viralliset aika-ajon tulokset

Lähdön 1 viralliset tulokset

Lähdön 2 viralliset tulokset

Pistetilanne Ahveniston jälkeen

Ahvenisto 2010, lähtö 1
http://mpl.kuvat.fi/videot/Mini_1000_videot/2010/2010_Ahvenisto_lahto1.flv


Ahvenisto 2010, lähtö 2
http://mpl.kuvat.fi/videot/Mini_1000_videot/2010/2010_Ahvenisto_lahto2.flv

Leave a Reply